Ana Sayfa
Duyurular
2022 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Gerçekleştirildi

2022 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfının 2022 yılı mutat Mütevelli Heyeti Toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, İlçe Müftüleri ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Sakarya Müftüsü Hasan Başiş’in divan başkanlığını yaptığı toplantıda bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 1995 yılında kurulmuş olan vakfın İlahiyat Fakültesi öğrencilerine burs desteği sağladığını, ayrıca öğrencilerin burs dışı maddi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını. Vakfın fakültede yapılan ilmî ve kültürel faaliyetlere ve öğrenci topluluklarının etkinliklerine de destek sağladığını söyleyen Prof. Dr. Bostancı, vakfın düzenlediği Ürdün Arapça yaz kursları ve değişim programları kapsamında yurt dışına giden ilahiyat fakültesi öğrencilerine sağladığı destekler hakkında da bilgi verdi. Pandemi sebebiyle iki yıldır düzenlenemeyen Ürdün Arapça Yaz Kursunun 14 Temmuz-25 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirileceği bilgisini veren Prof. Bostancı, Fakülte olarak Sakarya Müftülüğü ile iş birliği halinde İlahiyatla Eş Zamanlı Hafızlık Projesi, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliği halinde İlahiyat Akademi Programı gibi önemli eğitim projeleri devam ettirdiklerini, Sakarya Müftülüğü ile birlikte yürütülen “Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı” projesinin devam ettiğini anlatan Dekan Bostancı, vakfın bunlara da imkanları ölçüsünde destek sağladığını belirtti.  Fakültemizde derslerin yanı sıra her yıl sempozyum, çalıştay, konferans, seminer, yarışma vb. çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor diyen Prof. Bostancı, kaliteli öğrenciler yetiştirebilmek için bu faaliyetlerin devamının gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, toplantıya katılımları ve vakıf faaliyetlerine olan destekleri dolayısıyla Sakarya İl Müftüsü Hassan Başiş’e ve ilçe müftülerine, öğretim üyelerinden ve fakülte dışından vakfa bağışta bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, İlahiyat Fakültesinde bir kısmına kendisinin de katıldığı çok güzel faaliyetler gerçekleştirildiğini ifade etti ve Sakarya Müftülüğünün ve İlçe Müftülüklerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın faaliyetlerine destek olacağını söyledi.

Toplantıda söz alan ilçe müftüleri de vakfın faaliyetleri ile İlahiyat Fakültesi ile müftülüklerin ortak yapabilecekleri etkinlikler konusundaki görüşlerini ifade ettiler. Sakarya’da görev yapan müftülere İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen programların duyurusunun yapılmasının ve müftülerin bazı programlara katılmasının kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendireceğini ifade eden müftüler, İlahiyat Fakültesi ile müştereken ilçelerde vaaz ve konferans türü programlar gerçekleştirilebileceğini söylediler.

Toplantı faaliyet ve denetleme raporlarının ve gelir-gider bilançosunun okunmasının ve yönetim kurulunun ibra edilmesinin ardından sona erdi.

Fotoğraflar