Ana Sayfa
Duyurular
2023 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfının 2023 yılı olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı yapıldı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, İlçe Müftüleri, Vakıf kurucularından İsmail Eminler ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Divan başkanlığını Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı toplantıda bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 1995 yılında kurulmuş olan vakfın İlahiyat Fakültesi öğrencilerine burs desteği sağladığını, ayrıca öğrencilerin burs dışı maddi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını anlattı. Vakfın fakültede yapılan akademik ve kültürel faaliyetlere ve öğrenci topluluklarının etkinliklerine de destek sağladığını söyleyen Prof. Dr. Bostancı, Ürdün Arapça yaz kursları ve değişim programları kapsamında yurt dışına giden ilahiyat fakültesi öğrencilerine sağlanan destekler hakkında da bilgi verdi ve Ürdün Arapça Yaz Kursunun bu yıl da düzenlenmesinin planlandığı ifade etti. Prof. Bostancı, Fakülte olarak Sakarya Müftülüğü ve diğer paydaş kurumlarla birlikte 7-9 Ekim 2022 tarihlerinde Uluslararası Değişen Dünyada Cami ve Fonksiyonları Sempozyumunu gerçekleştirdiklerini, Sakarya Müftülüğü ile iş birliği halinde İlahiyatla Eş Zamanlı Hafızlık Projesi, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliği halinde İlahiyat Akademi Programı gibi önemli eğitim projeleri devam ettirdiklerini, Sakarya Müftülüğü ile birlikte yürütülen “Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı” projesinin yakın zamanda tamamlandığını söyledi. 

Öğrencilerin Arapçalarının gelişmesi, bilgi ve görgülerini artması açısından yurt dışı faaliyetlerin önemli olduğuna değinen Prof. Bostancı, kaliteli öğrenciler yetiştirebilmek için bu etkinliklerin devamının gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, toplantıya katılımları ve vakıf faaliyetlerine olan destekleri dolayısıyla Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık’a ve ilçe müftülerine, öğretim üyelerinden ve fakülte dışından vakfa bağışta bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Toplantıda bir konuşma yapan ve Türkiye’deki din eğitiminin genel çerçevesinden bahseden Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, din eğitimi gerçekleştiren tüm kurumların birbirleriyle iş birliği içerisinde çalışmasının çok önemli olduğunu ifade etti ve İl ve İlçe Müftülüklerinin İlahiyat Fakültesi Vakfının faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğini söyledi. Diyanet İşleri teşkilatının ilahiyat fakültesi öğrencilerinin önemli istihdam alanlarından birisi olduğunu, burada görev alacak öğrencilerin tahsilleri esnasında camilerde ve Kur’an kurslarında yapacakları mesleki tatbikatların yetişmeleri açısından çok yararlı olacağını ifade eden  Mehmet Aşık, ayrıca Sakarya Müftülüğünün gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere ve İlahiyat Fakültesi ve Müftülüğün beraber yapabileceği etkinliklere değinerek yapılan faaliyetler konusunda toplumun bilgilendirmesinin önemini vurguladı. 

Toplantıda söz alan ilçe müftüleri de vakfın faaliyetleri ile İlahiyat Fakültesi ile müftülüklerin ortak yapabilecekleri etkinlikler konusundaki görüşlerini ifade ettiler. 

Toplantıda faaliyet ve denetleme raporlarının ve gelir-gider bilançosunun okunmasının ardından yönetim kurulu ibra edildi ve yeni yönetim kurulunun seçimi maddesine geçildi. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin,  Dr. Öğr. Üyesi Halil Uysal, Dr.  Öğr. Üyesi Zübeyde Özben Dokak ve Dr. Öğr. Üyesi Kübra Cevherli Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver, Doç. Dr.  Hülya Terzioğlu ve Doç. Dr. Abdullah İnce Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine seçildiler. Ayrıca Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Prof. Dr. Erdinç Ahatlı ve Doç. Dr. Bayram DEMİRCİGİL denetleme kurulu asil üyeliklerine, Prof. Dr. Osman Güman, Prof. Dr. Soner Duman ve Prof. Dr. Ali Karataş de Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine seçildiler.

Fotoğraflar