Ana Sayfa
Duyurular
2023 Ürdün Arapça Yaz Kursu

2023 Ürdün Arapça Yaz Kursu

Önemli Bilgiler

  1. Kursun 3 Temmuz- 14 Ağustos 2023 tarihleri arasında olması planlanmaktadır.  (Uçak durumuna göre tarihlerde birkaç gün değişiklik olabilir.)
  2. Uçuşlar Ankara-Amman, Amman-Ankara şeklinde yapılacaktır. (İhtiyaç halinde Sakarya’dan Ankara’ya servis konacaktır.)
  3. Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleştirilecek olan kurs, haftada 5 gün (Pazar-Perşembe) olacaktır. Ders materyalleri kurs tarafından temin edilecektir. 
  4. Kurs çerçevesinde Salt Türk Şehitliği, Ashab-ı kehf ve Hz. Şuayb’ın Makamı gibi mekanlarda kurs saatleri dışında saha dersleri (durûs meydâniyye) yapılacaktır.
  5. Her 8 öğrenciye bir öğretim elemanı (müşrif lugavî) eşliğinde haftada 2 kez akşam dersi olacaktır.
  6. Kurs kapsamındaki geziler el-Bahru’l-meyyit, Mute (Makâmâtu’s-sahâbe), Aclûn, Vâdî Ram ve Akabe’ye düzenlenecektir.  
  7. 2022-2023 öğretim yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında ilk 10 dereceyi alanlar kursa ücretsiz olarak götürülecektir.  Ayrıca 11-20. derecelerde yer alacaklara % 25, 21-30. derecelerde yer alacaklara da % 10 indirim yapılacaktır. (İmkân temin edilmesi halinde ilave ödüller verilebilir veya mevcut ödüllerin oranı artırılabilir.)
  8. Hazırlık sınıfında dereceye girecek öğrenciler, 1. kur notunun % 30’u, 2. kurda mevcut notlarının % 30’u ve Ürdün kursu için özel olarak yapılacak olan Arapça sınavında alınacak notun % 40’ının toplamına göre belirlenecektir. (Sınavın detayları ilan edilecektir. Dereceyi belirlemek için yapılacak olan sınava kendi imkanları ile gitmek isteyenlerin katılması gerekmemektedir.)
  9. Dereceye giremeyip kendi imkanlarıyla kursa katılmak isteyen öğrencilerimiz için Kurs ücreti 1000 dolardır. 
  10. Ücrete uçak bileti, kurs ve yurt ücretleri ile Ürdün içi geziler dâhil olup, yeme-içme dâhil değildir. 
  11. 1000 dolarlık ücret Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine özel olup, İlahiyat Fakültesi Vakfının verdiği maddî destekle sağlanmaktadır. Fakülte dışından katılacaklar için ücret 1100 dolardır. Vakfın dışarıdan katılacaklara destek sağlama imkânı bulunmamaktadır. Ancak dışarıdan katılanlar da grup indiriminden yararlanmaktadırlar. Dışarıdan müracaatlarda kabul yetkisi vakfa aittir.  Belirtilen ücretler için kontenjan sınırlıdır. Kontenjanlarda müracaat sırası dikkate alınacaktır. (Kontenjanın aşılması halinde ve uçak biletinde ücret artışı olması durumunda sonradan müracaat edenlerden fark talep edilebilir.) 
  12. Pasaport masrafları ve yurt dışı çıkış harcı katılımcılara aittir. (25 yaşını geçmemiş olan üniversite öğrencileri harçsız pasaport alabilmektedirler. 25 yaşını geçmiş Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine harç parası ödenmeden sadece defter parası ödenerek pasaport alabilmeleri için gerekli belge temin edilecektir.)
  13. Kurs, Arapça eğitimi alanında Ürdün’ün önde gelen kurumlardan olan EWAN ENSTİTÜSÜ’nde yapılacak olup yeri başkent Amman’da Ürdün Üniversitesi’nin yakınındadır. 
  14. Ewan Enstitüsü hakkında geniş bilgi www.ewaninstitute.com web adresinden veya enstitünün Facebooktaki sayfasından (https://www.facebook.com/ewanInstitute) alınabilir.
  15. Kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.
  16. Yurtların kursa yürüme mesafesinde olması planlanmaktadır. 
  17. Kursa devam zorunlu olup Vakıf desteği ile giden öğrencilerin kursa devam etmemeleri halinde kurs ücreti kendilerinden tahsil edilir.
  18. Müracaatlar 16 Haziran 2023 Cuma günü akşamına kadar Arş. Gör Zehra Oran’a yapılacaktır. Kesin kayıt için 16 Haziran’a kadar en az 400 dolar ödenmesi gerekmektedir. Kurs ücretinin tamamının 23 Haziran 2023 Cuma gününe kadar ödenmesi gerekmektedir. Arş. Gör Zehra Oran’ın e-mail adresi: (zehraozbek@sakarya.edu.tr)

 

 

SAÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI