Ana Sayfa
Duyurular
2023 Ürdün Arapça Yaz Kursumuz Başladı
2023 Ürdün Arapça Yaz Kursumuz Başladı

2023 Ürdün Arapça Yaz Kursumuz Başladı

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden bir grup öğrenci Arapça Yaz Kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e gitti. 

Vakfımız tarafından organize edilen Arapça Yaz kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e giden öğrenciler, İlahiyat Fakültesi önünden Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve aileleri tarafından uğurlandı. 

Kurs hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Ürdün Arapça Yaz Kurslarının bu yıl onuncusunun düzenlendiğini ve kursların artık geleneksel hale geldiğini söyledi. 2022-2023 Öğretim Yılında Arapça hazırlık sınıfında ilk 10 dereceyi alan öğrencilerin kurs ücretlerinin vakıf tarafından karşılandığını, diğer öğrencilere de hazırlıktaki derecelerine göre indirim sağlandığını ifade eden Dekan Bostancı, organizasyona en büyük maddi desteğin TDV Sakarya Şubesi tarafından verildiğini söyledi ve başta Sakarya İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aşık olmak üzere kursa katkı sağlayanlara teşekkür etti.

6 hafta süreyle Ürdün’de kalacak olan öğrenciler, Başkent Amman’da Îvân Dil Enstitüsü tarafından düzenlenen Arapça kursuna katılacaklar. Haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arapça Hazırlık Sınıfını bitirmiş olan öğrenciler hazırlık sınıfında öğrendiklerini uygulama ve bu sayede pratik Arapçalarını geliştirme imkânı bulacaklar. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Akabe, Mute, Aclûn, Vâdî Ram ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına düzenlenecek gezilere katılmaları ve başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmeleri öngörülüyor. Öğrencilerin ayrıca Salt Türk Şehitliği ve Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemli mekanları da ziyaret etmeleri planlanıyor.

İlahiyat Fakültesi hocalarından Arş. Gör. Esra Başak’ın başkanlık ettiği yirmi sekiz kişilik kafilenin 14 Ağustos’ta yurda dönmesi bekleniyor.